RÁNC ÉS AJAKFELTÖLTÉS

Az ajkak az érzékiség szimbólumai, de nagyon kevés nőnek adatik dús, telt formájú ajak. Az ajakfeltöltés segítségével a vékony, esetleg aszimmetrikus ajkak mérete és formája csodásan megváltoztatható. A különböző felszívódású töltőanyagok teltséget adnak az ajkaknak, mindezt egy gyors, megbízható és egyszerű, nem műtéti eljárás formájában.

Ajakfeltöltő anyagok

Alapjában véve kétféle csoportja van az injektábilis implantátumoknak: felszívódó és nem felszívódó. Magánrendelésemen felszívódó, hyaluronsav alapú termékeket használok. Ezek sima állagú, könnyen folyó gél töltőanyagok, hatásuk akár 1 évig is tart. A különböző töltőanyagok nyilvánvalóan más-más tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért ezek kiválasztása előtt érdemes mérlegeli az adott implantátum előnyös, és esetleges hátrányos tulajdonságait, majd ez alapján választjuk ki a legmegfelelőbbet. Az injekciózásnak többféle technikája van, mélysége, irányvezetése, a beadás folytonossága szerint. Az ajakfeltöltés végén általában masszírozással megfelelően oszlatjuk el a beadott töltőanyagot.

Ajakfeltöltés: a kezelés

A részletes konzultációt követően akár azonnal elvégezhető a szájfeltöltés. A kezelést helyi érzéstelenítésben végezzük, érzéstelenítő krém használatával. A fertőtlenített bőr alá vékony tűvel juttatjuk be a feltöltő anyagot. Ha szükséges, masszírozással egyenletesen kell eloszlatni az anyagot. A szájfeltöltés mindössze 10-15 percig tartó, minimális fájdalommal járó, nem műtéti eljárás, mely után azonnal folytatható a mindennapi aktivitás. Az ajakfeltöltés eredménye azonnal látható.

Az ajakfeltöltés kockázatai

A szájfeltöltés során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény. Bár fontos tudni, hogy mint minden beavatkozás az ajakfeltöltés is kockázattal jár, attól függetlenül, hogy évente több ezren esnek át problémamentesen ajakfeltöltésen és elégedettek az eredménnyel. Ilyen kockázati tényező lehet helyi duzzanat, bevérzés, pirosság, viszketés, zsibbadt érzés, implantátum elmozdulása, aszimmetria, ritka esetben allergiás reakció.

Ajakfeltöltés: eredmények

Az ajakfeltöltés után előfordulhat, hogy a kezelt területen duzzadás alakul ki, de ez általában 1 napon belül leapad. A kezelést követő 24 órában tartózkodjon az erős gesztikulációtól, nehogy a töltőanyag elmozduljon! A száj a kezelést követő 10 napban még érzékeny maradhat. Az ajakfeltöltés hatása leginkább attól függ, hogy milyen tartósságú anyagot választunk ki. Felszívódás után az ajakfeltöltés ismételhető - akár tartósabb anyaggal is.

Ráncfeltöltés

A hyaluronsav az emberi bőr kötőszöveteinek egyik fontos alkotórésze. Mennyisége meghatározza a bőr mechanikai tulajdonságait, rugalmasságát. A hyaluronsav mennyisége a bőrben az életkór előrehaladtával csökken, mely jelentősen hozzájárul az öregedés folyamatához, a ráncos, petyhüdt bőr kialakulásához. Az életkor előrehaladtával a bőr idősödésének egyre több jele válik láthatóvá arcunkon. Egyre több mély ránc jelenik meg elsősorban a homlokon, a száj körül, az orcákon, a szem körül, ill. látványosan elmélyül az ún. nasolabialis redő is (mely az orrszárny mellől a szájzugig húzódik). Többféle feltöltő anyag létezik, melyeket az arc megjelenésének javítására, fiatalosabbá tételére hoztak létre. Az ilyen anyagok térfogatot pótolnak és kiemelik a mély ráncokat is. Ezen anyagok közül mind eredményességével, mind pedig biztonságosságával kiemelkedik a hyaluronsav, melynek használata előtt - számos más feltöltő anyaggal ellentétben - nincs szükséges előzetes bőrpróbára. Az anyagot a ráncok kiemelésére, arckontúr javítására vagy ajkak feltöltésére is használhatjuk. Az eredmény az arc egészségesebb, fiatalosabb és teljesebb megjelenése.

Hogyan történik a kezelés?

A hyaluronsav molekulaméretéből adódóan csak injekciós technikákkal juttatható közvetlenül a bőrbe. A kezelés során a tiszta, áttetsző gélt kis mennyiségekben, rendkívül vékony tűvel a bőrbe fecskendezzük. A hyaluronsav a bőrbe vagy közvetlenül a bőr alá juttatva térfogatot pótol, ezáltal eltünteti, mintegy "kiemeli" a ráncokat vagy besüppedt heges területeket. A hatás azonnali, és hosszan tartó. A bejuttatott anyag természetesen kötődik a szövetekhez, allergiás vagy kilökődési reakciót nem vált ki. Amennyiben ajakfeltöltéshez vagy arckontúr kialakításához használjuk, a gél volument és formát is ad a kezelt területnek. A kezelés eredménye 7-10 nap után válik látványossá, de nem végleges, bizonyos időközönként ismétlendő, amennyiben a páciens is úgy kívánja. A feltöltés ellőtt minden esetben orvosi konzultáció szükséges.

SZEM ALATTI ÁROK FELTÖLTÉS

A belső szemzug alatti kimélyült árok fáradttá, komor megjelenésűvé teszi az arcot.

A belső szemzug feltöltés során vékony tűvel, vagy mikrokanül segítségével a szem alatti régióban található izomszövet alá juttatjuk be a ráncfeltöltő anyagot, majd óvatos mozdulatokkal elmasszírozzuk. Így látványosan kiemelhető a beesett, sötét belső szemzug, és eltüntethetőek az életünket megkeserítő szem alatti karikák. Az injekciós technika professzionális alkalmazásának köszönhetően a feltöltés a beavatkozást követően teljesen észrevehetetlen, a feltöltött terület tökéletesen összesimul az arc többi részével. Mivel a hialuronsav hatására a bőr nemcsak feszes és ránctalan lesz, de a kollagén termelése is beindul, a kezelések eredménye látványos és tartós is.

KÉZFIATALÍTÁS

Orvosi kézfej-fiatalítás volumenpótlással. Az ápolt és fiatalos kezek új dimenziója, természetes módon!

A kézfej bőre számos környezeti ártalomnak van kitéve és sajnos a kor előrehaladtát is félreérthetetlenül jelzi. A kézfej bőre idővel veszít teltségéből, feszességéből és petyhüdtté, ráncossá válik, még gondos ápolás, krémezés ellenére is. Ennek egyik fő oka a bőrben lévő hialuronsav szintjének csökkenése, ami az évek múlásával természetes folyamat - de ma már visszafordítható. A kézfej fiatalítást hialuronsavval és calcium-hidroxi-apatit kristályos anyaggal is végezhetjük. Ezeket az anyagokat apró injekciózással visszük be olyan mélyre a bőrbe, ahová a krémek hatóanyaga már nem jut el. A kezelés nem csak a bőrt teszi fiatalosabbá, hanem nagy viszkozitásának köszönhetően bőrfeltöltő, kisimító hatása is van. A befecskendezett kristályos anyag a kollagén termelést is fokozza, így fiatalító hatása még természetesebb.

Botox kezelés

A bőr rugalmassága az évek múlásával egyre csökken, elkerülhetetlen a ráncok kialakulása. Az öregedési folyamat életünk természetes velejárója, s ezt a folyamatot megállítani természetellenes, mesterkélt lenne. Egyes ráncok fáradtabbnak vagy öregebbnek mutatják az embert, mint amilyen valójában.

A botulinum toxin kezelés segít abban, hogy a ráncok és barázdák ne mélyüljenek el és arcunk minél tovább megőrizze fiatalos frissességét. A botulinum toxin egy tisztított fehérje (Clostridium botulinum baktérium neurotoxinja), amelyet egészen kis dózisban injekcióznak be az arc egyes izmaiba, hogy azokat elernyesszék és csökkentsék tónusukat. A tisztított fehérje gátolja az acetil-kolin felszabadulását az idegsejtek végén, megakadályozva ezzel, hogy az ingerület végig fusson az idegsejteken. Az izmok így nem tudnak, vagy csak nagyon gyengén összehúzódni, a ráncok ennek következtében kisimulnak az arcon. A botulinum toxin kezelés ideális a szemkörnyéki szarkalábak, a homlokon lévő hosszanti vonalak és a két szemöldök közötti ún. "mérges ránc" kezelésére. 30 éves kortól már ajánlott, mivel ennek a korosztálynak nincs szüksége még plasztikai beavatkozásra, de már zavarja, hogy kinézete nem olyan fiatalos, mint korábban. A legjobb eredményeket akkor tudjuk elérni, ha a ráncok és vonalak még nem mélyültek el. A botulinum toxin kezelések nem arra irányulnak, hogy megszűntessék az arc természetes mimikáját, hanem hogy lelassítsák a mimikai ráncok kialakulását és megakadályozzák azok elmélyülését.

Kontraindikált a kezelés

 • terhesség, illetve szoptatás ideje alatt
 • neuro-muscularis megbetegedések esetén
 • egyéb súlyosabb betegségeknél

A kezelés 15 percet vesz igénybe, az egész procedúra akár ebédidőben is elvégezhető. Kezelő- orvosa kérésére néhány specifikus arckifejezést, grimaszt kell csinálnia, hogy pontosan megismerje és megértse arcizmainak működését. Ezt követően kezelőorvosa egy vékony tű segítségével az előkészített hatóanyagot megfelelő mennyiségben a kezelendő izomba juttatja. A hatás a kezelést követő 3-5 nap után válik teljes mértékben láthatóvá, arcfiatalító ereje 4-6 hónapig tart. A hatás fenntartása érdekében a kezelés ismétlése javasolt. A botulinum toxinnal történő kezelést kizárólag a megfelelő szakmai képzés birtokában, kellő gyakorlattal rendelkező kezelőorvos végezheti.

Skinpen

A bőr szerkezetének megújítására.
A SkinPen egy innovatív, mikrotűs eszköz, ami a kollagéntermelés fokozása révén javítja a finom ráncokat, az aknes hegeket és a napkárosodott, hiperpigmentált bőrt.
A kezelés egyszerűen, kényelmesen és hatékonyan fiatalítja meg a bőrt csupán 30 perc alatt.
A természetes hatás a bőr saját kollagéntermelésének aktiválása révén történik.
Az eszköz ideiglenesen apró mikrocsatornákat hoz létre a bőrben. Ez az eljárás beindítja a bőrben a test természetes sebgyógyulási folyamatait, mely hatására új elasztin és kollagén termelődik, így a bőr megjelenése újra egészségessé és fiatalossá válik.
A kezelés alatt a komfortérzet biztosítása érdekében helyi érzéstelenítőt alkalmazunk.
A kezelés során mintegy 2 millió kontrollált mikrocsatornát hozunk létre a természetes sebgyógyulási folyamat beindításához.
A kezelés során a mikrotűk haladásának elősegítése és az irritáció elkerülése érdekében a LIFT hidrogélt alkalmazzuk.


A kívánt eredmény eléréséhez, ill. az elért állapot fenntartásához több kezelésre is szükség lehet. Klinikai tanulmányokkal alátámasztott eredményesség.

 • A kezelés a test egész területén alkalmazható
 • Kiváló eredmények az aknés hegek, finom ráncok, műtéti hegek, striák, tág pórusok és pigmentzavarok kezelésében
 • Rövid ideig tartó, nem fájdalmas kezelés
 • Bármely bőrszínre és bőrtípusra alkalmazható
 • Minimális bőrpíron kívül gyógyulási idő nincs
 • Minimálisan invazív kezelés látványos eredménnyel

KARISMA KEZELÉS


a bőr tónusának és rugalmasságának fenntartására

A KARISMA egy injektálható, felszívódó, hialuronsav alapú kollagént tartalmazó orvostechnikai eszköz. 70%-ban tartalmaz kollagént, 30%-ban pedig nagy molekulasúlyú nem keresztkötött hialuronsavat, melyet a további öregedésgátló hatás érdekében kiegészítettek karboxi-metil-cellulózzal. Ez a hármas kombináció fogja stimulálni a fibroblasztokat további I-es típusú kollagén termelésre, illetve elősegíti a bőr öregedéséből adódó rugalmasságvesztés visszanyerését, anélkül, hogy megváltoztatná arc természetes vonásait. A bőr öregedési folyamatai során a kollagénrostok mennyisége csökken, minősége változik, a KARISMA pedig biztosítja a kollagénrostok gyors szintéziséhez szükséges támogatást. Hialuronsav tartalma miatt a bőr hidratálttá és ragyogóvá válik, antioxidás tartalma pedig fokozódik.


KINEK JAVASOLT A KEZELÉS?

Azoknak javasolt, akik szeretnék csökkenteni az arc valamint a nyak, dekoltázs esztétikai hibáit, kreppelt ráncait; a bőröregedésből adódó hibák korrigálására; anti-agingre; kisebb, pl. aknéból visszamaradt hegek, egyenetlenségek javítására. Biztonságos és nagyon jól integrálódik a szövetekbe. A sejtstimuláció helyreállítja a bőr feszességét és szerkezetét, fokozatosan, látványosan és tartósan javítja azt.


HOGYAN TÖRTÉNIK A BEAVATKOZÁS?

A kezelés során fájdalomcsillapító krém alkalmazása után a kezelendő területre sok kis apró tűszúrással juttatjuk be felületesen ezt a felszívódó, hialuronsavas kollagént, mely néhány nap alatt egyenletesen el tud oszlani a bőr alatt.


HÁNY KEZELÉSRE VAN SZÜKSÉG?

Bőrállagtól, életkortól függően 2-3 kezelés javasolt, egy hónap különbséggel, majd az optimális eredmény fenntartása érdekében évente érdemes ismételni a kezelést.


A KEZELÉS UTÁN…

Néhány óráig tartó pirosság, enyhe duzzanat előfordulhat a beadás helyén, valamint bevérzés is lehet, amely kb. 7-8 nap alatt gyógyul.


DERMA ROLLER

Kollagén - indukciós kezelés / Derma Roller

Sokszor okoznak esztétikai problémát az arcbőrön található apró, kitágult pórusok, pigmentfoltok, és/vagy apró hegek. Ezekre a problémára nem könnyű kellően hatékony megoldást nyújtani. A mikrodermabrázióval, vagy más néven bőrcsiszolással enyhíteni lehet a problémán, de meglehetősen sok, 15-20 alkalom szükséges hozzá. Igazán látványos eredményt az orvosi kémiai hámlasztással, lézeres kezeléssel érhető el. Viszont a hegképződések miatt nagyon sokan idegenkedtek. A derma rolleres kezelés az orvosi hámlasztó kezelésekkel közel azonos hatékonyságú, viszont kíméletesebb.

A derma rolleres kezelés az első olyan orvos-kozmetikai kezelés, amellyel kíméletesen, rövid idő alatt hatékony eredmény érhető el.

A botulinum toxin egy tisztított fehérje (Clostridium botulinum baktérium neurotoxinja), amelyet egészen kis dózisban injekcióznak be az arc egyes izmaiba, hogy azokat elernyesszék és csökkentsék tónusukat. A tisztított fehérje gátolja az acetil-kolin felszabadulását az idegsejtek végén, megakadályozva ezzel, hogy az ingerület végig fusson az idegsejteken. Az izmok így nem tudnak, vagy csak nagyon gyengén összehúzódni, a ráncok ennek következtében kisimulnak az arcon.

Javasolt:

 • tág pórusú bőrre
 • aknés hegekre
 • seborrhoeas bőrre
 • bárányhimlő után visszamaradt apró hegekre
 • idősödő bőrre, apró ráncokra, dohányzó ráncokra
 • terhességi csíkok (stria) elhalványítására
 • pigmentfoltokra, hyperpigmentációra

Kollagén - indukciós kezelés / Derma Roller

Sokszor okoznak esztétikai problémát az arcbőrön található apró, kitágult pórusok, pigmentfoltok, és/vagy apró hegek. Ezekre a problémára nem könnyű kellően hatékony megoldást nyújtani. A mikrodermabrázióval, vagy más néven bőrcsiszolással enyhíteni lehet a problémán, de meglehetősen sok, 15-20 alkalom szükséges hozzá. Igazán látványos eredményt az orvosi kémiai hámlasztással, lézeres kezeléssel érhető el. Viszont a hegképződések miatt nagyon sokan idegenkedtek. A derma rolleres kezelés az orvosi hámlasztó kezelésekkel közel azonos hatékonyságú, viszont kíméletesebb.

A derma rolleres kezelés az első olyan orvos-kozmetikai kezelés, amellyel kíméletesen, rövid idő alatt hatékony eredmény érhető el.

A botulinum toxin egy tisztított fehérje (Clostridium botulinum baktérium neurotoxinja), amelyet egészen kis dózisban injekcióznak be az arc egyes izmaiba, hogy azokat elernyesszék és csökkentsék tónusukat. A tisztított fehérje gátolja az acetil-kolin felszabadulását az idegsejtek végén, megakadályozva ezzel, hogy az ingerület végig fusson az idegsejteken. Az izmok így nem tudnak, vagy csak nagyon gyengén összehúzódni, a ráncok ennek következtében kisimulnak az arcon.

Hogyan tudjuk elérni?

A derma roller tulajdonképpen egy kis görgős eszköz, amelynek felületén vékony, 0,5 - 1,5mm átmérőjű orvosi acél vagy titán tűk találhatóak. Ezt a rollert görgetjük a kezelés során a bőrön többször ismételve, meghatározott irányokban. Ne rémüljön meg senki a tűk hallatán, mert a tűk tényleg nagyon aprócskák, és az általuk okozott apró sérüléseken sebgyógyulást indukálnak, vagyis a bőr újraképzi magát, megújul. Emellett a kezelés megkezdése előtt minden esetben helyi érzéstelenítést alkalmazzuk, így minimális fájdalomérzettel, biztonsággal tudjuk a kezelést

Derma roller hatásmechanizmusa

Ahogy ezek az apró kis tűk behatolnak a bőrbe, látható mikrosérüléseket okoznak. Ezek a kis sérülések késztetést jelentenek a bőr számára, hogy "orvosolja" az őt ért "traumát", ezért beindítja a természetes öngyógyító folyamatokat. Ennek az öngyógyító mechanizmusnak köszönhetően új kollagén rostok képződnek, melyek hidratáltak, olyanok melyek fiatalkorban képződnek. Ezek a hidratált kollagén rostok hozzákapcsolódnak a régiekhez, melyek összébb húzódnak, ezáltal a kitágult pórusok mérete látványosan csökken, a bőr feszesebb, simább lesz. A derma rolleres kezelést követően kimutathatóan 300-500%-kal megemelkedik a hidratált kollagén jelenléte a bőrben, ezért kollagén inudkciós terápia néven is ismert. Mivel a kollagént nem kívülről juttatjuk be. hanem magát az emberi szervezetet ösztönözzük a fiatalkori, hidratált kollagén termelésre, így természetes úton történik a megfiatalodás. A kollagén indukciós terápia eredményesen alkalmazható a bőrfiatalításon és a kitágult pórusok összehúzásán túl nyúlási vagy terhességi csíkok (striák) halványításra, ráncok, aknés hegek kezelésére.

Mit fog tapasztalni?

A fokozott kollagén termelődésnek köszönhetően bőre már az első kezelést követően is jól érezhetően feszesebbé válik, enyhülnek a ráncok, összébb húzódnak a pórusok. Mivel a kollagén szintézis beindulása egy kicsit hosszabb folyamat, ezért a derma rolleres kezeléseket kúraszerűen javasoljuk. Amennyibe a bőr fiatalítása célunk 5-6 alkalom, kitágult pórusok kezelése esetén kb.10 alkalom szükséges. A kezelést követően nyugodtan folytathatja napi tevékenységét, első este azonban bőrpír, és a bőr húzódása tapasztalható. Ekkor kifejezetten ajánlatos a gyakori krémezés, a húzódás csökkentése érdekében. A tünetek másnapra tejesen megszűnnek.

Bizonságos ez a kezelés?

A derma rolleres kezeléseknél fokozottan ügyelünk a higiéniára, a fertőtlenítési szabályokat betartva, gumikesztyűben végezzük a kezelést. Természetesen minden vendégnek saját rollerével végezzük a kezelését, melyet az első alkalommal szükséges megvásárolnia. A fertőzések elkerülése végett, a kezelést követően kb. 5-6 óráig nem érheti víz a bőrt, és a kúra egész ideje alatt tilos a bőrt közvetlen napfénynek kitenni, ill. gondoskodni kell mindig az UV-viszonyoknak megfelelő fényvédő alkalmazásáról is.

Derma rolleres kezelést nem végezhető:

 • Cukorbetegség
 • Terhesség,
 • Fertőző, lázas állapot,
 • A bőr fokozott elvékonyodása,
 • Keloid hajlam, Herpesz,
 • Gyulladt bőr, Nagyon érzékeny bőr,
 • Anyajegyek a kezelendő felületen,
 • Fél éven belül végzett mélyhámlasztó kezelés esetén

FIZIKAI HÁMLASZTÁS

Mikrodermabrázió

(mechanikai bőrfiatalítás, mechanikai dermabrázió, mechanikai peeling, kristályos hámlasztás) A kezelés során a bőr felső rétegén (epidermis) lévő elhalt hámsejtek távolíthatóak el a csiszolófej (aluminium-oxid, v. koroid kristályok, v. gyémánt) segítségével. A célzott radírozófej, valamint a készülék vákuum együtthatásaink köszönhetően nemcsak a sérült hámréteget csiszolja, hanem fokozza a bazális réteg vér- és nyirokkeringését is. Ezáltal felgyorsul a működőképes és kollagénben gazdag bőrsejtek képződése, amelyek felfelé vándorolva felépítik az új hámréteget. A peeling hatására a bőr tápanyag és oxigén felvevő képessége is javul, az alkalmazott hatóanyagok felszívódása fokozódik. Nagyon jó eredményeket lehet elérni az érett, lassú anyagcserét folytató, enyhén ráncos vagy az aknés, heges, pigmentfoltos (nap, öregségi májfolt), egyenletlen bőrfelszín esetén. Arcon, dekoltázson, kézfejen kívül testkezelésként terhességi és fogyási csíkok (stria) megszűntetésére is alkalmazható ez az eljárás. Hatása a kezelést követő 3-5 nap után válik teljes mértékben láthatóvá, arcfiatalító ereje 4-6 hónapig tart. A hatás fenntartása érdekében a kezelés ismétlése javasolt. A botulinum toxinnal történő kezelést kizárólag a megfelelő szakmai képzés birtokában, kellő gyakorlattal rendelkező kezelőorvos végezheti.

Időtartam

20-30 perc, a kezelendő terület nagyságától függően.

Szövődmények

Leggyakrabban előforduló mellékhatás a bőrpír, amely a kezeléseket követő néhány órában jelentkezhet. Ennek kiküszöbölésére a kezelések végén bőrnyugtató krémet kap a páciens. Extrém érzékeny bőrű páciensek esetén előfordulhat fertőzés (akne) vagy jelentősebb hámsérülés. Ebben az esetben bőrgyógyásza lokális vagy szisztémás gyulladáscsökkentő kezelést alkalmaz.

Kockázati tényezők

Sötét bőrűek esetén előfordulhat barna foltosodás, amelyet megelőzhet a magas fényvédőfaktorú (SPF 50) krém nappali használatával.

Gyógyulás

A legtöbb páciens bőrpírja már a kezelést követő néhány órán belül megszűnik. Azonban ajánlott a kezelést követően 2-3 hónapon keresztül nappal magas (min. 50 SPF) faktorú fényvédőkrémet használni, és a szolárium arcbarnító programját kikapcsolni.

Érzéstelenítés

Nem igényel.

KÉMIAI PEELING

A kémiai hámlasztás egy olyan beavatkozás, amellyel a bőr egy kémiai oldat hatására kisimítható, úgy hogy először felhólyagosodik, majd lehámlik. Az újonnan képződő bőr simább és ráncmentes. Non-invazív beavatkozás, amely serkenti a bőrsejtek megújulását, vagyis új bőrt eredményez.

Mindegyik peeling (felszíni, közepes vagy mély) olyan készítmény, amely hámlást, destrukciót és gyulladást okoz ellenőrizhető, szabályozható sorrendben és körülmények között. A kémiai peelinget az egész testen, de különösen az arcon, nyakon, mellkason, háton, karokon, lábakon lehet eredményesem használni. A kémiai peeling kezelés időtartama, szükséges kezelésszám: A bőr állapotától és kívánt céltól függően jellemzően 6 kémiai peeling kezelésre van szükség, melyek 2-4 hetes időközönként követik egymást. Fél évente, évente egy fenntartó kémiai peeling kezelést kell tervezni az eredmények fenntartása érdekében. A leggyakrabban alkalmazott peelingek hatóanyag szerint:

 • alfa-hidroxi sav (AHA), ismertebb nevén glikolsavak vagy gyümölcsssavak
 • triklór-ecetsav (TCA)
 • fenol

1. Alfa-hidroxi sav (AHA)

Az alfa-hidroxi sav (AHA) természetes módon jelen lévő karbolsav, mint pl. a glikolsav, ami a természetes alkotórésze a nádcukornak és a tejsavnak. Pl. a savanyú tejben és a paradicsomlében van jelen. Ez a leggyengébb peeling készítmény apró ráncokra, száraz területekre, egyenletlen pigmentációra és aknéra. Az alfa-hidroxi savak arclemosókban, illetve krémekben a napi bőrápolás részeként kisebb koncentrációban is jelen lehetnek. A glikolsav felszíni bőrsérülést okoz, ami jól tolerálható ún. "lunchtime" peeling (ebédidőben elvégezhető). A bőr vékony rétegét lehámlasztja, így a pigment és felszíni szárazság eltűnik. Az első alkalom eredménye esetleg nem túl sikeres, de ismételt használata nagyon sikeres.

Az AHA peeling eredményes

 • az apró ráncok eltüntetésében
 • a száraz területek kezelésében
 • az egyenletlen pigmentáció kezelésében
 • akné kezelésében
 • a nagyon száraz, durva bőr kezelésében
 • a napfénykárosodott bőr kezelésében

Előnyei

Nem szükséges érzéstelenítő vagy nyugtató, a páciens nagyon enyhe csípő érzést tapasztal csak az oldat felvitelénél.

 • nincs gyógyulási idő, a páciens azonnal visszatérhet napi életviteléhez
 • napi bőrápolás részeként alkalmazható (arckrém, tisztító stb.)
 • rövid, biztonságos eljárás
 • a nagyon száraz, durva bőr kezelésében
 • a napfénykárosodott bőr kezelésében

Fontos tudnivalók

 • több kezelés lehet szükséges
 • fényvédelem kötelező a peeling után
 • néhány elváltozás esetleg nem reagál a peelingre

2. Triklór-ecetsav (TCA)

A triklór-ecetsav (TCA) közepes és mély hámlasztáshoz használt peeling, amelynek koncentrációja általában 20-50% között van. A penetráció mélysége a koncentrációval nő, az 50%-os oldat a retikuláris dermiszbe penetrál. A 35%-nál erősebb savak nem ajánlottak, mert magas a hegesedés kockázata.

A leggyakoribb kémiai anyag a közepes mélységű peelinghez. Az eredményessége a koncentráció függvénye (általában 20-35%). A beavatkozás fájdalmas, a kezelt terület duzzad, ég, hegesedik a következő héten. Nagyon hatékony javulást idéz elő a bőrstruktúrában, mert csökkenti a pigmentációt, soláris keratózist (száraz napfoltok). Az apró ráncok és az akné hegek kevésbé szembetűnővé válnak, de a TCA peeling nem hatékony a mélyebb barázdákon.

Előnyei

 • TCA főleg sötétebb bőrű páciensek esetében nagyon hatékony
 • mély hámlasztás is végezhető vele a koncentráció vagy kezelés kivitelezésének függvényében
 • Fenol peelinghez képest rövidebb gyógyulási idő
 • rövid, biztonságos eljárás

Fontos tudnivalók

 • ismételt kezelés lehet szükséges
 • mélyebb TCA peelingek esetleg 2-3 nap távollétet igényelnek a mindennapi tevékenységektől
 • fényvédelem ajánlott, a pórusok nagyobbak lehetnek és emiatt nem egyenletesen barnul a bőr
 • néhány bőr elváltozás nem reagál kellőképpen a kémiai peelingre

IPL (INTENZÍV PULZÁLÓ FÉNY)

A kezelés alatt kibocsátott fényenergiáit a szőrszál pigmentje (melaninja) nyeli el, ami utána a fényenergia átalakul hővé. A szőrszálakon keresztül a hőenergia bejut a szőrtüszőbe, ami megakadályozza a szőrszál újranövését. A kezelés alatt a környező szövetek nincsenek kitéve felhevülésnek, ezért sértetlenek maradnak. A szőrszál az anagen (növekedési) szakaszban roncsolhatók leghatékonyabban. A szőrhagyma szorosan a kötőszöveti alaphoz tapad, a melanin itt termelődik, az erős villanófény energiája a szőrtüszőt éri el, így képes a szőrnövekedését inaktívvá tenni. A szőrszálak 20-30%-a az ember testfelületén a növekvő fázisban van. A megfelelő eredmény érdekében a kezelést többször (testtájéktól függően 4-8 alkalommal) kell megismételni.A teljes szőrnövekedési cikluson átívelő átfogó kezelés érdekében a kezelések között 3-4 hétnek el kell telnie. A szükséges kezelések számát nagyban befolyásolja, a szőrszálak vastagsága, színe, és elhelyezkedése. Így a szükséges kezelések száma, egyénenként eltérő számú lehet. A kezelt területről két kezelés között, kizárólag borotválással, vagy krémmel lehet a szőrt eltávolítani. Az eljárás csak úgy lehet eredményes, ha a szőrtüsző folyamatosan tartalmaz szőrt. Ezért a két kezelés közötti gyantázással, epillálással, csipeszes szőrtelenítéssel nem szabad a szőrszálakat eltávolítani, mert így a kezelés eredménytelen lesz. A catagen (átmeneti fázisban) a szőrtüsző és a szőr kapcsolata megszakad, a szőrtüsző elkezd sorvadni, leáll a szőrtermelő sejtek szaporodása, a szőrtüsző felkészül a szőr kihullására. A telogen (nyugalmi fázisban) teljesen elszarusodik a szőrhagyma, a szőr magasan van a szőrcsatornában, a kilökődésre várva.

Kezelés utáni reakciók

Bár a kezelés nagyon kíméletes, a felhasznált energia erősségétől függően egyes esetekben 1-2 napig tartó enyhe bőrpír, piros csíkok előfordulhatnak. Ezt megelőzendő a kezelések előtt próbavillantást végzünk, ami után pár perc múlva látható is a hatás. A kezelés után a természetes gyógyulás következtében a barna foltok sötétebbek lehetnek, melyek 1-2 nap múlva eltűnnek.

DRAKULA TERÁPIA

A bőrfiatalítás új koncepciója!

PRP kezelés - Plateled Reach Plasma vagyis (vérlemezkékben gazdag plazma kezelés) A bulvár sajtóban "Drakula-terápiának" elhíresült eljárás lényege: a saját vért a vérvételt követően lecentrifugálják és az így keletkezett sárga tiszta folyadékot (vérsavó) befecskendezik a kezelni kívánt területre.

A PRP olyan - saját vérből levett és lecentrifugált vérplazma-, mely vérlemezkékben (trombocytákban) 2-8x dúsabb, mint normál esetben. A vérlemezkékben gazdag plazmában a trombocyták koncentrációja 2- 6 szorosa a teljes vér természetes koncentrációjának. A PRP többek között a 7 alapvető fehérje koncentrációja is, amelyek bizonyítottan azért vannak aktívan jelen a trombocytákban, hogy a sérülések gyógyulását segítsék elő. A PRP ezeken kívül tartalmaz még 3 olyan fehérjét is, amelyek sejt-tapasztó (regeneráló) molekulákként viselkednek: ilyen a fibrin, fibronectin, és a vitronectin.

Miért részesítjük előnyben a PRP technikát?

Ez a legtermészetesebb bőrfiatalító eljárás, mely során saját sejtjeinkkel stimuláljuk a saját sejtjeinket, hogy tökéletesebben működjenek, fiatalabb benyomást nyújtsanak. Hatékony, egyedülálló, biztonságos orvos - esztétikai eljárás. A vámpír terápia kombinálható bármilyen esztétikai ránctalanító kezeléssel, pl. botox kezeléssel vagy hyaluronsavas feltöltéssel.

PRP kezelés menete

Az eljárás kb. egy órát vesz igénybe, minimális kellemetlenséggel jár, nincs komplikáció és akár más kozmetikai vagy esztétikai kezeléssel is kombinálható. Hatalmas előnye, hogy a mesterséges vegyületetekkel szemben, hogy itt nincs allergiás reakció. Alkalmazható területek: arc, nyak, dekoltázs, kézfej. A kezelést fél éven belül még kétszer érdemes megismételni a tartós hatás kedvéért, mely a terápia ismétlésével egyre hatékonyabb lesz!

PRP kezelés hatása: Általános bőrfiatalítás

 • Az egész bőr (felhám, kötőszövet, zsírréteg) megerősödik.
 • Új kollagén és elasztin rostok képződnek, melyek rugalmassá teszik a bőrt.
 • Angiogenezis: új vérerek képződnek, ezáltal javul az adott terület anyagcseréje, oxigén ellátása, hidratáltsága.
 • Javulnak, illetve elmúlnak a bőrhibák.

ORVOSI HAJDIAGNOSZTIKA

Bár az életkor és a hormonszint jelentősen befolyásolja a haj növekedési ütemét, a hajszálak vastagságát, és a hajzat sűrűségét, ezek alapvetően örökletesen meghatározott jellegzetességek. A kor előrehaladtával, a hormonszint változása miatt a hajhullás természetes folyamat, de előfordul szülés után, a szoptatás idején, vagy olyankor is, ha bizonyos endokrinológiai zavarok, vashiány vagy egyes nyomelemek hiánya miatt a hajhagymák átmenetileg károsodnak. A hajvesztést még a stressz is fokozhatja. A férfiak kopaszodásának mértéke öröklött hajlam szerint egyénileg változik.

Náluk csak tüneti kezelés lehetséges, amivel optimális esetben lassítani lehet a folyamatot. Nőknél a menopauza után szinte mindig tapasztalható valamilyen fokú hajvesztés, mert a női hormonok eltűnésével kifejezettebbé válik az androgén hormonok hatása a szőrtüszőkre. Ha fiatal nőknél látjuk a hormonális hajhullás jellegzetességeit (hajritkulás a fejtetőn), akkor érdemes valamilyen kiváltó ok, valamilyen hormonális rendellenesség után kutatni. A fogamzásképes korban lévő nőkön jelentkező androgén típusú hajhullás tünetileg jól kezelhető a fogamzásgátló tablettával. Mindkét nem esetén alkalmazhatók azonban olyan kezelések, amelyek a hajhagymákat táplálják, vérkeringésüket serkentik (lokálisan alkalmazott samponok, hajszeszek és terápiás oldatok). A hajas fejbőrben a hajtüszők 2- 3 mm mélységben vannak, itt a legintenzívebb az anyagcsere. A mezoterápia során mikroinjekciókkal pont ide tudjuk juttatni azokat az anyagokat (vitaminok, nyomelemek, keringésfokozók, növekedési faktorok), amelyek a hajhagymák működése szempontjából nagyon fontosak, ezzel a hajhullás mértékét csökkentjük, a hajszálak rostjait erősítjük, a fejbőrt tápláljuk és hidratáljuk. A kezelést 4-6 alkalommal 2 hetente ismételve ajánlott végezni, aztán fenntartó kezelésként havonta ismételni.

BIOLIFTING KEZELÉS

...hogy Ön természetesen még szebb legyen! A Biolifting kezelések eredményeképpen természetes hatású, fiatalító változások történnek a kezelt területeken. A hatásmechanizmus nem feltöltésen, hanem a sejtek revitalizációján, és a sejt közötti állomány megtisztításán, anyagcseréjének javításán alapul. A kezelés hatása természetes, fokozatos, hosszú távú javulást eredményez. Alkalmazható önmagában, vagy egyéb esztétikai kezelésekkel kombinálva is. A Biolifting eljárás homeopátiás hígítású, steril kozmetikumok mezoterápiás bevitelét jelenti. Az alkalmazott steril ampullák anyagai fokozzák, kiegészítik, esetenként feleslegessé vagy elodázhatóvá teszik a hagyományos esztétikai vagy plasztikai sebészeti beavatkozásokat. A megfelelő termékek kiválasztásával a szervezet önszabályozó működését serkentjük. A homeopátiás dinamizált hatóanyagok közvetlenül a kötőszöveti mátrixba kerülnek, ahol szignálként szerepelve serkentik azon anyagok termelődését, amik a szöveti rejuvenációt (megfiatalodást) eredményezik. Alkalmazása során a szervezet saját energiáit felhasználva indul el a javulási folyamat és szelíden végbemenő hosszú távú változás következik be, a bőr működése optimalizálódik, egészségesebbé és üdévé válik, a bőrszövet tónusa javul, a ráncok kisimulnak. A kezelés során a megfelelő gyakorlattal rendelkező szakember bőrgyógyászati mikrotűvel (4 mm) vagy derma roller-ral intradermálisan juttatja be a megfelelő hatóanyagokat, melyek hatékonyan képesek az arc, nyak, dekoltázs ráncainak csökkentésére, toka megemelésére, cellulit és zsírfelesleg csökkentésére.

Arcfiatalítás, ránctalanítás, szem alatti karikák kezelése

A kezeléseknek köszönhetően bőrünk évekkel korábbi állapotát nyerhetjük vissza. 5 kezelés mínusz 4-5 év, 7-10 kezelés akár mínusz 8-10 évet is jelenthet. Az eredmény, van, akinél az első kezelés után már látványos, de, általában 5 kezelés után szemmel láthatóan kisimultabb, fiatalabb, "hamvasabb" lesz a bőr. Előnye, hogy ez a kezelés nem lokalizálódik egyetlen ráncra, hanem az arc egész területén indít el szöveti rejuvenációt. Heti vagy kétheti gyakorisággal javasolt a kezelések ismétlése. Fél évente, évente egy emlékeztető kúra ajánlott. Botox és egyéb feltöltő kezelésekkel is hatékonyan kombinálható, az eredmény így sokkal finomabb, elegánsabb, szolidabb, természetesebb hatású. Mellékhatások nem ismertek a szakma szabályainak betartása mellett.

VÉKONYSZÁLAS KONTÚRTERÁPIA

Az esztétikai bőrgyógyászat forradalmian új, műtétmentes eljárásával éveket fiatalodhat!

A vékonyszálas kontúr terápia az esztétikai bőrgyógyászat legújabb, műtétmentes eljárása. Az életkor előrehaladtával megereszkedő, lazává váló bőrt látványosan képes megemelni és kifeszíteni. Az eljárás során speciális tűk segítségével a bőr megfelelő rétegébe juttatott bio-aktív, vagyis teljesen felszívódó (PDO Polydioxanone Sutur), steril szálakkal dolgozunk. A multifil szálak a bőr rögzítésén túl a kollagén termelés fokozódását is biztosítják, valamint élénkítik a helyi mikrokeringést, és aktiválják a regenerációs folyamatokat. Az így kontúrozott és megemelt arc megjelenése fiatalossá, feszesebbé válik.

Vékonyszálas kontúrterápia

A vékonyszálas kontúr terápia a klasszikus anti-aging kezeléseken túl, illetve azokkal kombinálva egy újabb hatékony lehetőséget nyit meg a műtétmentes arcfiatalítás terén az esztétikai dermatológiában. Hatása azonnali, azonban 2-3 alkalommal megismételve tartósabb, tökéletesebb eredményt nyújt, akár több évre is, ez a műtét-mentes terápia. Egy kezelés mindössze 1 órát vesz igénybe, és nem igényel speciális előkészítést, esetleg helyi fájdalomcsillapító krémet alkalmazhatunk. A több éves, tartós hatás érdekében ajánlott 2-3 alkalommal megismételni a kezelést, egyre több szál befűzése tökéletesebb, feszesebb hatást ad. A kezelést követő néhány napban, enyhe duzzanattal, bőrpírral esetleg bevérzéssel számolhatunk. Azonnali bőrfeszesítő hatás és tartós arcfiatalító eredmény várható akár 2-3 évig is.

PLASMAGE KEZELÉS

A Plasmage egy nem-invazív, plazmatechnológiás mikrosebészeti készülék, amely alkalmas a megereszkedett felső szemhéj megemelésére. Jelenleg a Plasmage az egyetlen olyan kezelés, amellyel biztonságosan és hatékonyan lehet műtéti beavatkozás nélkül a szemhéjat megemelni. Az eszköz a plazma halmazállapotot (negyedik halmazállapot) használva működik. A levegőben lévő gázok ionizációjával hoz létre egy elektromos ívet, miközben a kezelőfejet a bőrhöz közelítjük, akkor egy pontban a szilárd szövetek szublimációját (elpárolgását) okozza anélkül, hogy a mélyebb rétegeket károsítaná, vagy a környező szöveteket megsértené. Ezáltal a bőr mennyisége a kezelt területen csökken. A plasmage kezelés kitűnő alternatíva azokban az esetekben, amikor a bőrfelesleget szeretnénk eltávolítani műtét nélkül.

A Plasmage kezelés menete

A kezelt területet érzéstelenítő krémmel kenjük be, majd 30 perc múlva fertőtlenítjük a bőrt. A kezelőfejjel apró pontokban párologtatjuk el a bőr legfelső rétegeit, így a bőr összehúzódása miatt azonnali szemhéjemelkedés látható. Általában egy kezelés elegendő. Amennyiben a szemhéj megereszkedése nagymértékű, szükség lehet még egy kezelésre. A kezelés az idő elteltével - a műtétes szemhéjplasztikával szemben - később bármikor ismételhető. A kezelés során duzzanat, ödéma, vörösödés alakulhat ki, ez azonban pár nap alatt elmúlik. A keletkezett apró, barnás kis pörkök fokozatosan száradnak le, majd 7-14 nap alatt nyom nélkül gyógyul a bőr.

A Plasmage kezelés utáni teendők

Fontos, hogy ne érintsük a frissen kezelt bőrfelületet. Kímélő tisztítószert használjunk a szemhéjra. A páciens 8 hétig kerülje a napozást és szoláriumot. Három hónapig kötelező a fényvédő használata.

Plasmage kezelés egyéb területei

Számtalan lehetőséget kínál speciális beállítási módozatokkal, amikor a felesleges bőrt, vagy a bőrfelszínen lévő elváltozást tervezzük kezelni.

Ezek közül néhány lehetőség:

 • Fülkagyló előtti redő eltávolításával feszesítés
 • Szemhéjakon megjelenő elváltozások kezelése (xantelasma, fibroma)
 • Hegek kezelése
 • Stria kezelés
 • Bőrmegújítás, bőrfrissítés

SKIN BOOSTER KEZELÉS

A skin booster kezelés egy hatékony megoldás a bőr minőség javítására

A bőr középső rétegébe injektálva a lassabb felszívódású keresztkötött hyaluronsavat, a bőr fiatalítását érjük el. A bejuttatott hyaluronsav a bőrben vízmegkötő depot alkot, így biztosítja a bőr folyamatos hidratáltságát, tömörségét. A kezelés hatására a bőr textúra látványosan javul: a bőr feszessé, teltté, ragyogóvá, tömörré válik, a felszínes ráncok elsimulnak, a fáradt, fakó szín ragyogóvá válik. A kezelés bárkinek, kortól, nemtől függetlenül, végezhető. Fiatalabb korban a bőr öregedésének késleltetését érhetjük el ennek az innovatív eljárásnak a segítségével. A fakó és ráncos, idős bőr fiatalításával a bőr szerkezete tömörebbé, fiatalossá válik a terápia során. A standard hialuronsav alapú készítményt mikro-tűvel juttatjuk a bőrbe. A legjobb eredmény érdekében 3 alkalommal érdemes megismételni a kezelést, majd a hatás fenntartása érdekében évente 1-2 alkalommal egyszeri kezelést végzünk. Várom jelentkezését!

DERMASTIR KEZELÉS

A Dermastir Luxury kollekció radikális hatást gyakorol az öregedés különböző jeleire. Kisimítja a ráncokat, erősíti a bőrt, az arcot kontúrozza, valamint javul a bőr minősége, esztétikai megjelenése is.

Az arany és kaviár hatóanyag tartalmú termékek intenzív ránctalanító és bőrkisimító hatással bírnak, de exkluzív hatóanyagkoktélokkal kombinálva rendkívül hatékonyak a bőresztétikai problémák megoldásában is.

DERMASTYR LUXORY 24 KARÁTOS ARANY MIKROTŰS STAMP-el LUXUS KOKTÉLOKKAL

Egyedülálló, speciális arany mikrotűket tartalmazó Dermastir steril speciális stamppel juttatjuk az ampulla tatalmát a bőrbe, az arany mikrotűk által létrehozott nyíláson keresztül. A Dermastir Gold 24k Microneedling Stamp egy gyors, hatékony, higiénikus és garantált módszer a transzdermális hatóanyag bejuttatásra, és öregedés-gátló megoldást kínál a bőrfiatalításhoz. A tápláló eljárás maximalizálása mellett a Microneedling Stamp olyan mikro-traumákat vagy csatornákat hoz létre, amelyek a természetes reakció folyamatát stimulálva javítják ezeket a mikro sebeket azáltal, hogy aktiválják az epidermális sejteket, hogy magas dózisú kollagént termeljenek a bőr helyreállítására fiatalabbnak és tónusosabbnak tűnnek.


Az eszközbe helyezett steril ampulla növényi növekedési faktorokat és exkluzív hatóanyagokat tartalmaz, amelyek orvosi használatra, tűs kezelések elvégzéséhez is alkalmasak. A formula 53 alkotórészt tartalmaz, amelyek serkentik a bőr regenerálódását. Hidratál, ragyogóvá teszi a bőrt , javítja a bőr rugalmasságát, csökkenti a ráncokat, öregedés-gátló hatású. 4 peptid, 5 koenzim, 7 ásványi anyag, 12 vitamin, természetes hidratáló faktor és 24 aminosav kombinációjából áll.


Egy részük rövid távon, azonnali hatást eredményezve teszik rugalmassá, teltté a bőrt, a másik részük (peptidek, növekedési faktor) a hosszú távú hatásért felelnek. Ennek következtében rendkívül szép, tartós eredmény érhető el egy egymásra épülő, 2 hetente végezhető kezelés sorozattal, kiegészítve a megfelelő otthoni ápolással. Az arc, nyak, dekoltázs és kézfej területére is alkalmazható. Próbálja ki, mert megérdemli!