Dr. Irinyi Beatrix


Esztétikai Bőrgyógyászat

Mezoterápia

A gyógyászat és kozmetika hatóanyagai akkor fejtik ki hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek - lehetőleg maximális koncentrációban -, ahol be szeretnénk avatkozni a szervezet működésébe. Erre szolgál a mezoterápia, melynek lényege, hogy a hámrétegen át, közvetlenül a bőrbe injektáljuk a hatóanyagokat, így azok sejtszinten fejtik ki hatásukat, ott ahol a probléma kialakult. Egy kis átmérőjű, rövid tűvel fájdalom-, és sérülésmentes mikroinjekciózást végzünk, amit egy speciális mezopisztoly segítségével végzünk. Ezzel az eszközzel precízen beállítható a szúrás mélysége, gyakorisága, és a beadott hatóanyag mennyisége, így teljesen személyre szabott kezelés végezhető.


A csak szakorvos által alkalmazható eljárás egyáltalán nem új, a technológiát dr. Michel Pistor vezette be még 1945-ben, melynek elve a következő néhány szóval jellemezhető:

  • kevés anyagot juttassunk be a bőrbe
  • megfelelő gyakorisággal
  • és pontosan a megfelelő helyre

A bőr fiatalítására hialuronsavat, antioxidánsokat, vitaminokat, öregedést gátló és regenerációt fokozó anyagokat használunk. Az adagolókészülék (mezopisztoly) segítségével a teljes arcon történik a mikroinjekciózás. A kúraszerű kezelés eredményeként a bőrszerkezet visszaépül, a kötőszövet megfiatalodik, vagyis az arcbőr kisimul, ragyogóbbá és rugalmasabbá válik, látványosan megfiatalodik. Az eljárás a nyak és dekoltázs területén is alkalmazható, hiszen az arc után ezek a területek árulkodnak leginkább az idő múlásáról. A kezelés előnye még, hogy nincs gyógyulási idő, másnap lehet dolgozni, vagy utazni. A hajhullás kezelésében a mezoterápia egy teljesen új, és kifejezetten hatékony módszer. Ezzel a lokális kezeléssel közvetlenül juttatunk be speciális vitaminokat, nyomelemeket, aminosavakat a fejbőrbe. Ezek a hatóanyagok életre keltik a hajtüszőket és helyreállítják a fejbőr mikrokeringését. A kezelés fájdalommentes, nem terheli meg a keringést, mellékhatás nem jelentkezik. A terápia következtében megszüntethető a fejbőr zsírosodása, korpásodása, a haj visszanyeri életerejét, fényesebbé válik, felgyorsul a növekedése, és csökken a hullásra való hajlam. A testkezelésben is új lehetőségeket jelent a mezoterápia.

Mezolízis

A zsírszövetbe jutatott hatóanyagokkal a helyi alakformálásra van lehetőség, ugyanis hatékonyan eltünteti vagy mérsékli a helyi zsírpárnákat, a narancsbőrt. A kezelés a makacs, diétának és testmozgásnak is dacoló zsírpárnák feloldására javasolt. Ezzel a módszerrel a zsírsejtek mérete csökkenthető (nem a zsírsejtek száma), így elkerülhető, hogy a környező területek súlygyarapodás esetén jobban elődomborodjanak, mint a kezelt rész.